Dirigent

Christiaan Janssen werd geboren op 19 februari 1974 en is al sinds zijn vijfde levensjaar bezig met muziek. Vanaf zijn zevende ging hij naar de “Muziekacademie” in ’s Gravenvoeren in België. Daar leerde hij solfège en harmonie en leerde hij trompet en kerkorgel te bespelen. Daarna studeerde hij HAFA directie bij Pierre Kuijpers, orgel bij Dorthy de Rooij en orkestdirectie bij Jan Stulen aan het Conservatorium van Maastricht. Verder volgde hij nog aanvullende cursussen dirigeren bij verschillende bekende dirigenten. Sinds 1994 is Christiaan actief als dirigent bij diverse muziekverenigingen in het Limburgse. 

Sinds 1985 experimenteert hij, zoals hij zegt, met geluid en ontwikkelt hij zich als autodidact componist. Zijn werken zijn romantisch van karakter en bestaan vaak uit slechts enkele motieven waaruit het hele werk zich ontwikkelt. Contrapunt en een transparante instrumentatie spelen hierin een zeer belangrijke rol. 

Hij wordt regelmatig gevraagd om een compositie te schrijven of een arrangement te maken voor een grote verscheidenheid aan ensembles, van kamergroepen tot blaasorkesten en symfonieorkesten.

Meer informatie over Christiaan Janssen en zijn muzikale activiteiten:

→ Janssen Music