Dirigent

Paul Theunissen (dwarsfluit)

Paul Theunissen (geboren Maastricht 1960) startte op 7-jarige leeftijd met muzieklessen.  Hij studeerde aan het conservatorium te Maastricht voor dwarsfluitdocent en slaagde in 1979. Hierna vervolgde hij zijn studie aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Daar slaagde hij cum laude voor orkestmusicus dwarsfluit. Tevens studeerde hij  piano  en compositie aan het Sweelinck Conservatorium en gaf, als fluitist, talrijke concerten in binnen- en buitenland o.a. met de bekende Japanse harpiste Masumi Nagasawa en de pianist Renee van der Laar. Een van deze concerten werd met kerst door de televisie internationaal uitgezonden (Nederland, Latijns-America en Zuid-Afrika).

Gedurende zijn studie was Paul 1e fluitist bij het Euregio Symfonieorkest.
In 2009 was Paul op de radio te beluisteren bij de presentatie van zijn eerste CD.
De composities werden in het theater van Maastricht uitgevoerd.

Later op de 2e CD ‘’the joy of spring” een  project van de bekende zangeres Reinhilde Bovend’aerde.
Op deze CD soleren Belgische topmusici. Paul vertolkt op deze CD virtuoze dwarsfluitmuziek.

Paul is de oprichter van het  “Wilhelmina concours”. Dit is een succesvol concours voor solisten en ensembles dat jaarlijks in Maastricht plaatsvond.

Paul volgde als dirigent les bij Alex Schillings, In 2009 was hij met veel succes dirigent van Wilhelmina Kerkrade. Sinds april 2012 is Paul dirigent van het Landgraaf Symfonie Orkest (LASO).  Sindsdien is het repertoire van het orkest veel breder  geworden. Buiten de klassieke werken zoals de Bolero van Ravel en het onlangs uitgevoerde Dance Macabre van Saint saens speelt het orkest ook film en pop muziek. Ook worden bekende solisten en talenten graag door het orkest o.l.v. Paul Theunissen  begeleid.

Paul geeft les als dwarsfluitdocent aan de muziekschool Kerkrade. Een aantal  van Pauls dwarsfluit  leerlingen zijn uit enthousiasme, na de muziekschool, een conservatoriumstudie gaan volgen. Buiten dwarsfluitles geeft Paul theorie les aan de leerlingen van de SMK die een conservatoriumstudie gaan volgen.
Paul is buiten het docentschap ook als concertfluitist en componist werkzaam.
De meest bekende compositie van Paul Theunissen is ‘’Allegro, Waltz and March’’ voor dwarsfluit en piano. De première van deze compositie was in de kleine zaal van het Concertgebouw te Amsterdam. Deze muziek wordt door Broekmans en van Poppel internationaal uitgegeven. Ook grote orkest werken zoals the Planets van Gustav Holst en Halleluya van Handel zijn door de dirigent onlangs bewerkt.

Privacy statement
Indien u ons contactformulier instuurt ontvangen wij een mail met de door u ingevulde gegevens. Wij slaan deze gegevens niet apart op en delen deze ook niet met andere partijen! Indien nodig voor toekomstige correspondentie richting de klant kan een mail worden gearchiveerd in ons mailsysteem. Alle andere mails zullen worden verwijderd indien deze niet relevant zijn. Klanten kunnen altijd inzage aanvragen van opgeslagen mails en op verzoek zullen we ook mails verwijderen.
LASO probeert zijn systemen zo goed mogelijk te beveiligen zover de techniek dit toestaat. Wij maken geen gebruik van cookies op deze website.