Landgraafs Symfonie Orkest

Dirigent

Dirigent Paul Theunissen

Paul Theunissen (geboren Maastricht 1960) startte op 7-jarige leeftijd met muzieklessen.  Hij studeerde aan het conservatorium te Maastricht voor dwarsfluitdocent en slaagde in 1979. Hierna vervolgde hij zijn studie aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Daar slaagde hij cum laude voor orkestmusicus dwarsfluit. Tevens studeerde hij  piano  en compositie aan het Sweelinck Conservatorium en gaf, als fluitist, talrijke concerten in binnen- en buitenland o.a. met de bekende Japanse harpiste Masumi Nagasawa en de pianist Renee van der Laar.

Een van deze concerten werd met kerst door de televisie internationaal uitgezonden (Nederland, Latijns-America en Zuid-Afrika). Gedurende zijn studie was Paul 1e fluitist bij het Euregio Symfonieorkest.
Paul is de oprichter van het  “Wilhelmina concours”. Dit is een concours voor solisten en ensembles dat jaarlijks in Maastricht plaatsvond.
In 2009 was Paul op de radio te beluisteren bij de presentatie van zijn eerste CD. De composities werden in het theater van Maastricht uitgevoerd.
Paul volgde als dirigent les bij Alex Schillings, In 2009 was hij met veel succes dirigent van Wilhelmina Kerkrade. Sinds april 2012 is Paul dirigent van het Landgraaf Symfonie Orkest (LASO). Het ledenaantal van het LASO is sinds die tijd sterk toegenomen. Onlangs dirigeerde hij o.a.de Bolero van Ravel en de Arlesienne Suite van Bizet tijdens het LASO jubileumconcert.
Paul geeft les als dwarsfluitdocent aan de muziekschool Kerkrade. Reeds een aantal van Pauls  leerlingen zijn uit enthousiasme, na de muziekschool, een conservatoriumstudie gaan volgen.

Paul is buiten het docentschap ook als concertfluitist en componist werkzaam.

De meest bekende compositie van Paul Theunissen is ‘’Allegro, Waltz and March’’ voor dwarsfluit en piano. Deze wordt door Broekmans en van Poppel internationaal uitgegeven.

Als fluitist is Paul binnenkort te beluisteren op de nieuwe CD ‘’the joy of spring” een  project van de bekende zangeres Reinhilde Bovend’aerde. Op deze CD soleren Belgische topmusici. Paul zal op deze CD virtuoze dwarsfluitmuziek vertolken.

Repetities

Kom gerust een kijken!

Het Landgraafs Symfonie Orkest repeteert iedere donderdagavond van 20:00 uur tot 22:00 uur.

Repetitiezaal: Harmoniezaal SUN-plein 19 6373 LG Landgraaf (Nieuwenhagen)  

Lid worden

Eerst op proef? Ja, dat kan!
Wanneer je geïnteresseerd bent in het LASO en je overweegt om lid te worden van ons symfonieorkest, dan geven wij je daar graag alle gelegenheid voor.

De eerste vier weken c.q. repetitieavonden mag je bijwonen, zonder dat je contributie verschuldigd bent. Meespelen met andere orkestleden mag al vanaf de eerste repetitieavond.